4 februari 2022
19:30

Nora HC

Referat: HC Örnen - Nora HC

Under fredagskvällen vankades det derby på Trängens IP när HC Örnen tog emot Nora HC. I en jämn match var det till slut HC Örnen som kunde vinna med 5-4 efter förlängning.

I den första perioden var det tydligt att det var länge sedan HC Örnen spelade match då den senaste matchen var hemma mot Kristinehamn den 7/1. Med ungefär en månad sedan den senaste matchen var det sega spelare som inte riktigt kom upp i normal standard under den första perioden. Det var Nora som var hetare på de flesta puckar, vann mer närkamper och hade bättre fart genomgående under de inledande 20 minuterna. Resultatet efter den första perioden var således 0-2 till gästande Nora HC.

I den andra perioden har HC Örnen samlat ihop sig och kommer ut som ett annat lag med bättre fart och en mer tydlighet i spelet över hela banan. I långa stunder kan man etablera spel i offensiv zon och skottstatistiken i den andra perioden pekar tydligt på vilket lag det är som har kommandot i matchen (20-5 i HC Örnens favör). HC Örnen lyckas också ta sig närmare i målprotokollet när Jimmy Cronarp reducerar till 1-2 med cirka fem minuter kvar att spela av den andra perioden, detta efter att Joakim Berzelius på ett snyggt sätt hittar in till Cronarp i slottet från en position bakom förlängda mållinjen. Matchen är alltså helt öppen inför den tredje perioden.

Det är fortsatt HC Örnen som ha kommandot i spelet och på cirka sju minuter har man både kvitterat och tagit ledningen efter mål av Tobias Bergström och Viktor Nilsson och ställningen är 3-2 till HC Örnen. Nora kommer dock igen målmässigt när man gör 3-3 och 3-4 ganska tätt inpå varandra. Spelarna i HC Örnen ger dock inte upp och fortsätter sätta press mot Nora i deras defensiva zon och detta ger utdelning återigen när Oskar Trulsson kvitterar till 4-4 med ungefär åtta minuter kvar av den tredje perioden. Med två minuter kvar av den tredje perioden får HC Örnen chansen i powerplay men man lyckas tyvärr inte förvalta det läget och matchen går till förlängning.

Efter en minut i förlängningen åker Nora på en utvisning och HC Örnen får spela 4 mot 3. Detta powerplay-läge förvaltar man på bästa sätt när Hampus Lindén påpassligt slår in en retur i mål, vilket innebär 5-4, och segern för HC Örnen är ett faktum.

Tränare Patrick Carlsson efter segern mot Nora HC.
- Starkt av oss att jobba oss in i matchen och få med oss 2 poäng efter en trög inledning. Det märkes verkligen i första perioden att vi inte spelat match på en månad, men från andra och framåt är det vi som styr matchen och välförtjänst tar hem segern.

Matchens trio:
Jimmy Cronarp
- Stabil som vanligt. Betyder oerhört mycket för oss i såväl försvarsspel, uppspel som anfallsspel.

Joakim Berzelius
- Hårt slit över hela banan som vanligt! Ligger alltid rätt i presspelet och jobbar tillbaka mycket puckar till oss.

Oskar Trulsson
- Visar vägen med sitt hårda slit och stora hjärta. Stark på pucken vilket möjliggör för oss att skapa längre anfallssekvenser i andra och tredje perioden.

En riktigt skön seger och en bra start på ett intensivt matchande med fem matcher på tio dagar. Redan imorgon är det match igen så Karlskoga IK står på schemat på bortaplan med nedsläpp kl. 18:00.